Dakbedekking | Amsterdam – Haarlem

Dakbedekking - Amsterdam Haarlem en omgeving

Professionele Dakbedekking in Amsterdam – Haarlem en omgeving.

Van zware sneeuwval tot felle zonnestralen, uw dak krijgt het allemaal te verduren. Om u en uw bezittingen tegen alle weersomstandigheden te beschermen is het belangrijk dat u de juiste dakbedekking uitkiest. Bent u benieuwd naar de verschillende soorten, inclusief hun levensduur, prijs en voor- en nadelen?

Een plat dak heeft het qua weersomstandigheden zwaarder te verduren dan een hellend dak. Stelt u zich eens een flinke plensbui voor, de regen glijdt dan met gemak het hellende dak af maar op een plat dak moet de regen opdrogen. Hierdoor is de levensduur van een plat dak korter dan dat van een hellend dak. De onderstaande milieuvriendelijke materialen zijn geschikt om de vele weersomstandigheden te trotseren:

  1. Bitumen
  2. PVC
  3. EPDM
  4. Groendak

 


Neem direct contact op voor een vrijblijvende offerte!


 

1. Bitumen

Bitumen, in de volksmond ook wel roofing of dakleer genoemd, is al jarenlang de meest toegepaste dakbedekking voor platte daken en ontstaat tijdens de productie van ruwe aardolie. Het duurzame materiaal is makkelijk te plaatsen, bestendig tegen alle Hollandse weersinvloeden en zorgt ervoor dat u er de komende 25 jaar weer droog en beschermt bij zit.

2. PVC

PVC is een dakbedekking van kunststof en geniet dezelfde voordelen als bitumen. Het onderscheidende vermogen van PVC is dat er ook een witte variant dakbedekking verkrijgbaar is. Witte dakbedekking heeft als voordeel dat het beter tegen hoge temperaturen bestand is, het materiaal is minder vatbaar voor UV-straling en houdt uw huis koel in de warme zomermaanden. Ook PVC heeft een levensduur van rond de 25 jaar.

3. EPDM

EPDM, dat qua uiterlijk erg lijkt op bitumen, bestaat uit synthetisch rubber. Dit materiaal maakt de dakbedekking zeer elastisch waardoor EPDM nog beter tegen grote temperatuursverschillen kan. Dit merkt u in de levensduur, EPDM gaat namelijk tot wel 40 jaar mee. De langere levensduur komt ook voort uit dat EPDM van tevoren al op maat wordt gemaakt wat de kans op lekkages verkleint. Door deze voordelen is EPDM momenteel erg in opkomst.

4. Groendak

Een groendak is niet alleen een plaatje om te zien maar heeft ook een aantal aantrekkelijke voordelen. Door het plaatsen van verschillende mossen, kruiden, grassen of zelfs struiken en bomen op uw dak zorgt u ervoor dat de levensduur van uw huidige dakbedekking wordt verlengd tot wel 60 jaar. De groene laag zorgt er namelijk voor dat alle Hollandse weertypes de onderlaag van het dak niet aantasten. Zowel EPDM als PVC zijn geschikte onderlagen voor het aanbrengen van een groendak. Het is zelfs mogelijk om van uw dak een leefbaar dak te maken waarop u in uw ligstoel volop van de zon kunt genieten. U heeft hiervoor wel een stevige dakconstructie nodig. Groen op een hellend dak behoort ook zeker tot de mogelijkheden.

Dakbedekking: hellend dak

Een hellend dak zien we in Nederland veruit het meeste terug op onze huizen, mede door de lange levensduur en de mooie stijlmogelijkheden. Onderstaand vindt u de meest voorkomende soorten dakbedekking voor een hellend dak:

  1. Dakpannen: klei, beton en leien
  2. Metaalplaten: aluminium, koper en zink
  3. Rieten dak